چگونه نرخ باز شدن ایمیل ها را افزایش دهیم؟
در بازاریابی ایمیلی با تمام تلاشهایی که قبل از ارسال ایمیل انجام دادهاید اگر مخاطب ایمیل را باز نکند انگار که هیچ کاری نکردهاید. پس با ما باشید تا موارد افزایش نرخ باز شدن ایمیل ها را بررسی کنیم.
در بازاریابی ایمیلی تلاش میکنید تا مخاطبانتان را بشناسید، با صرف زمان و انرژی زیاد از راههای مختلف ایمیل آنها را بدست میآورید. لیست ایمیلتان را گروه بندی کرده و متناسب با هر کدام ایمیلهای خاص طراحی میکنید و میفرستید. اما با همه کارهایی که تا به حال کردهاید اگر ایمیل باز نشود انگار که هیچ کاری نکردهاید. پس با ما باشید تا موارد افزایش نرخ باز شدن ایمیل ها را بررسی کنیم:
۱- مراقب اسپم شدن باشید
همین که از نرم افزارهای سرویس دهنده بازاریابی ایمیلی مانند میلرلایت، میل چیمپ، آونگ و … استفاده میکنید به این معنی است که موارد بسیاری را که مانع از اسپم شدن شما میشوند به طور پیش فرض رعایت میکنید، اما کافی نیست و لازم است موارد زیر را هم رعایت کنید:
- اول از همه ایمیل کسانی را در لیست خود ثبت کنید که با رضایت خودشان آدرس ایمیل را در اختیارتان قرار داده اند و مایلند تا ایمیلهای بعدی را دریافت کنند. دقت کنید ممکن است مثلاً کارت ویزیت مخاطب را در نمایشگاه گرفته باشید. درست است که ایمیل او روی کارت است و با اختیار خود داده ولی به این معنی نیست که ایمیل های شما را باز خواهد کرد. ایمیل کسانی را ثبت کنید که مطمئنید منتظر اخبار شما هستند.
- از کاربرد بیش از حد کلماتی که شما را به عنوان اسپم یا مزاحم معرفی میکنند خودداری کنید مانند: کلمات خرید، ترخیص، تخفیف، فروش و نقدی.
- کمپینهای بازاریابی ایمیلی را از IP های معتبر ارسال کنید. آنهایی که توسط دیگران استفاده نشدهاند و سابقه ارسال اسپم ندارند.
- از انتخاب عناوین و موضوعاتی که غیر واقعی هستند و بیشتر طعمهای برای جذب مخاطب هستند خودداری کنید.
- از Merge Tag ها برای شخصیسازی فیلد to در کمپین ایمیلی خود استفاده کنید.
- از اعضاء بخواهید که شما را به لیست مخاطبان خود در میل باکس اضافه کنند.
- ایمیلها را از طریق دامنههای تأیید شده یا Verified ارسال کنید.
- امکان لغو عضویت را کاملاً راحت و قابل دسترس کنید.
- قالب خود را از کدهای مخرب پاک کنید.
در کنار استفاده از نرم افزارهای بازاریابی ایمیلی، به کار بستن موارد بالا به راحتی نرخ باز شدن ایمیلها را افزایش میدهند. توصیه میکنم برای آشنایی با نکات مهم در تشکیل کمپینهای ایملی این مقاله را نیز مطالعه کنید.
۲- اعضای غیر فعال را از لیست تان پاک کنید
ارسال مستمر ایمیل و حفظ ارتباط مداوم با اعضاء بسیار مهم است، بنابراین نباید ایمیلهای نامعتبر و غیر فعال را در لیست خود جای دهید. ممکن است اعضاء لیست ایمیل شما در دورهای مرتبط با کسب و کار شما باشند و در دورهای دیگر ارتباطی با کسب و کار شما نداشته باشند و شرایطشان تغییر کرده باشد. ابتدا از ایمیلهای شما استقبال کنند و بعد از مدتی آنها را اسپم کنند. از این رو باید کاملاً حواستان به بروز رسانی لیست ایمیلتان باشد و ایمیلهای نامعتبر و غیر فعال را به صورت مثلاً دورهای ۳ ماهه حذف کنید.
راه دیگر برای داشتن یک لیست کاملاً فعال این است که از مخاطبان خود بخواهید تا اطلاعات و ترجیحات خود را بروزرسانی کنند. با این روش به آنها میگویید که در انتخاب نحوه ارتباطشان با شما دارای حق انتخاب هستند.
۳- بر زمانبندی کمپینها تأکید کنید
زمانبندی ارسالها از مهمترین عواملی است که بر نرخ باز شدن ایمیل و نرخ کلیک تأثیر دارد. تشخیص زمان مناسب ارسال چندان ساده نیست و نمیتوان به سرعت تشخیص داد ولی ابزارهای مانند آزمون A/B میتوانند در تشخیص زمان مناسب و استفاده در کمپینهای بعدی کمک کنند. هر چند میتوانید از نتایج بررسیهای انجام شده توسط دیگران استفاده کنید. با توجه به اطلاعات موجود در سایت Mailchimp روزهای کاری مناسبتر از روزهای آخر هفتهاند اما به روز خاصی اشاره نشده است و همچنین در مورد ساعت ارسال میتوان گفت که ۱۰ صبح مناسب است هرچند متناسب با محتوا و مواردی مثل موقعیت جغرافیایی، سن و شغل دریافت کنندگان میتواند تغییر کند.
۴- تیترهای چشمگیر انتخاب کنید
وقتی نوبت به بررسی نرخ کلیک و نرخ باز شدن ایمیل ها میرسد حسابی متوجه اهمیت تیتر و عنوان میشویم. در انتخاب عنوان باید به موارد زیر دقت کنید:
- برانگیختن کنجکاوی: لازم نیست خیلی باهوش باشید تا عنوانی ایده آل ایجاد کنید. فقط کافی است حس کنجکاوی مخاطب را برای باز کردن و کلیک کردن ایمیل برانگیخته کنید.
- درعین حال باید طوری بنویسید که مخاطب صد درصد منظور اصلی شما را متوجه شود.
- به زبان مخاطبان خود بنویسد: برای این کار لازم است به سطح تحصیلات، سن، طبقه اجتماعی و شغلی مخاطبان و جنسیت آنها توجه بیشتری داشته باشد.
- از اعداد استفاده کنید: اعداد قدرت بالایی در جذب نگاه مخاطب را دارند، مخصوصاً اگر در ابتدای عنوان بیایند.
- استفاده از طنز: لازم نیست کمدین باشید فقط هر از چندگاهی نکات خنده دار و جذاب را چاشنی عنوان کنید.
۵- تا حد امکان عنوان و مطالب ایمیل را شخصی بنویسید
هر چه پیام را خاصتر بنویسید تأثیرگذاری آن بیشتر خواهد شد یعنی ایمیلها را بر اساس تقسیم بندی که کردهاید شخصی سازی کنید. برای این کار هم تنها به استفاده از نام مخاطب اکتفا نکنید. ایمیل را مرتبط با افراد بنویسید. هرچه اطلاعات ریزتری از مخاطب جمع کرده باشید کمک بیشتری به شما می کند. مثلاً: اگر تاریخ تولد، محل سکونت، اطلاعات شغلی و … داشته باشید می توانید تبریک روز تولد، تبریک روز مربوط به شغل و یا اخبار همایشهای نزدیک به او را ایمیل کنید. چیزی بنویسید که برایشان ارزش داشته باشد و محتوای ایمیل را کاملاً با نیاز مخاطب تطبیق دهید. دقت کنید مثلاً برای خریدار آنلاین یک چنین عنوانی ارزش دارد ” چگونه برای فروشگاه اینترنتی خود بک لینک ایجاد کنید” تا این موضوع که “چگونه بک لینک ایجاد کنیم”.
۶- برای یک دوست بنویسید
میتوانید بسته به شرایط سبک رسمی خود را کنار گذاشته و کاملاً غیر رسمی و خیلی دوستانه بنویسید. این نوع نگارش به شدت نرخ کلیک و نرخ باز شدن ایمیل را بالا میبرد و دیگر به سادگی ایمیلتان حذف یا اسپم نمی شود.
نکته: در عصر اطلاعات معمولاً مخاطب به دنبال بهانهای برای نادیده گرفتن ایمیل شماست، او هیچ وقت به دنبال بهانه برای خواندن مطلب شما نیست. ولی اگر رابطه غیر رسمی با او شروع کنید شانس بیشتری برای ادامه رابطه خواهید داشت.
۷- محتوای ایمیل را جذاب بنویسید
فکر نکنید صرف این که مخاطب ایمیل شما را باز کند برنده هستید بلکه تازه امتحان اصلی شما شروع میشود و این محتواست که باید نظر خواننده ایمیل را جلب کند. اگر بعد از باز کردن ایمیل محتوای آن را بپسندد احتمال اینکه دفعه بعد ایمیلتان را باز کند بیشتر میشود در غیر اینصورت حتی ممکن است عضویت خود را لغو کند. خوب حالا چطور بفهمیم که مخاطب از محتوای ایمیل راضی است. ساده است! راهی ندارد جز اینکه فوق العاده بنویسید. هر ایمیلی که مینویسید باید حسابی برای مخاطب ارزشمند باشد و دردی از دردهایش درمان کند.
۸- کمی طنز چاشنی محتوا کنید
طنز راهی قوی و فوری برای ایجاد رابطه است و خیلی شخصی، جذاب و ماندگار در ذهن دیگران خواهد بود. اگر اهل شوخی نیستیم چه کنیم؟ لازم نیست همیشه باهوش و شوخ باشید فقط سعی کنید تک نکتههایی را به طنز و شوخی در محتوا و موضوع خود مطرح کنید. اگر مخاطب خود را بشناسید حتماً میتوانید با او شوخی کنید. اگر علاقمندیها و چیزهایی را که دوست ندارد بشناسید کارتان راحتتر میشود. بد نیست از تصاویر متحرک GIF یا حتی ثابت و یا ویدئوهای طنز هم استفاده کنید. فقط کمی مرزها را نادیده بگیرید.
۹- ایمیلها را برای موبایل بهینه کنید
بسته به مخاطب هدف، محصول و نوع ایمیل نرخ باز شدن ایمیل ها در موبایل از ۱۵ تا ۷۰ درصد متفاوت است و به نقل از BlueHornet ، میزان ۲٫۶۷% از مصرف کنندگان محصولات، برای چک کردن ایمیلهایشان از گوشی هوشمند استفاده میکنند.
خلاصه این که به هیچ وجه نمیتوان موبایل را نادیده گرفت، پس بدون چون و چرا باید برای کاربران موبایل جذاب باشید. مطمئن باشید که ایمیلتان در انواع صفحات موبایل درست باز میشود، مثلاً اینکه عنوان خیلی طولانی نباشد تا درست دیده شود. در ادامه به مواردی جهت جذابیت ایمیلها در گوشی میپردازیم:
- فکر نکنید که مخاطبان همیشه عکسهای ایمیل را خواهند دید. اندروید به طور پیش فرض تصاویر را غیر فعال میکند. خیلیها هم عمداً خودشان این کار را میکنند.
- از فونت درشت استفاده کنید. خواندن فونت ریز در گوشی برای کسانی که ضعف بینایی دارند شاید غیر ممکن شود.
- قالب ایمیل را ساده در نظر بگیرید. سعی کنید یک ستونه باشد و با عرض کمتر از ۶۰۰ پیکسل.
- از دکمه Call to Action یا دعوت به اقدام بزرگ استفاده کنید.
- برای لودینگ راحتتر، تصاویر سبک را انتخاب کنید.
کلام آخر
یادآوری میکنم که تمام موارد ذکر شده برای افزایش نرخ کلیک و نرخ باز شدن ایمیل در هر کمپینی مفیدند اما اگر یکباره و سریع تغییر چشمگیری مشاهده نکردید دلسرد نشوید و ادامه دهید. بدانید که بازاریابی ایمیلی ترکیب علم و هنر است، پس کمی فرصت لازم دارید تا تمرین کرده و درک کنید که چه تاکتیکهایی برای کسب و کار و مخاطبان شما مناسبترند.