۸ نکته مالی برای مدیران تازه کار
در این مقاله به ۸ نکته مالی مهم که برای همه مدیران تازه کار هنگام راه اندازی کسب و کار لازم است میپردازیم. با رعایت این نکات مالی میتوانید از اشتباهات رایج در مسیر رسیدن به اهداف دوری کنید.
در همین شروع کار سعی کنید برنامه ریزی مالی را فرصتی برای یادگیری ببینید و به هیچ وجه اهمیت آینده مالی و پتانسیل یادگیری و رشد را دست کم نگیرید. در اینجا به نکات مالی مهم برای پرهیز از برخی اشتباهات رایج که مدیران تازه کار هنگام شروع مرتکب میشوند، اشاره میکنیم:
۱- مدیریت جریان پول نقد
بسیاری از کسب و کارهای نوپا به دلایل مختلف شکست میخورند، اما یک مورد هست که رایج تر از بقیه است. هزینه کردن. شما باید بدانید که هر ریال از کجا می آید و در کجا خرج میشود. اگر به جریان وجه نقد در کسب و کار خود اشراف نداشته باشید، خود را در موقعیت بسیار خطرناکی قرار خواهید داد. هر قدر هم که دلیلتان برای خرج کردن موجه و منطقی باشد، باز لازم است بودجه بندی کنید و به آن پایبند باشید.
۲- پیگیری و نظارت بر تمام هزینهها
با شروع کسب و کار جدید، هزینههای زیادی خواهید داشت. استخدام یک حسابدار تمام وقت برای ثبت دفاتر در ابتدا چندان مناسب نیست، بنابراین برای سازماندهی دفاتر از نرم افزار حسابداری استفاده کنید. این امر نه تنها به مدیریت جریانات نقدی شما کمک میکند بلکه با گذشت زمان برآورد مالیات سالیانه را بسیار آسان تر میکند. با رشد کسب و کار و پیچیده تر شدن فرایند حسابداری، باید به فکر استخدام حسابدار متخصص باشید.
۳- محدود کردن هزینههای ثابت
هنگام شروع کسب و کار، توقعات و هزینههای شخصی خود را کنترل کنید. این موضوع برای بقاء کسب و کار بسیار مهم است. توجه داشته باشید که نیازی به یک دفتر کار مجهز در مرکز شهر یا سه وعده غذای مفصل ندارید. دقیق عمل کنید تا بتوانید بخش اعظم سرمایه خود را به رشد اختصاص دهید. این کار شما را قادر میسازد تا یک روز هرگونه تصمیم مورد نظر خود را عملی کنید. بسیاری از مدیران تازه کار روی موارد غلط، بیش از حد تمرکز دارند، مانند: دفاتر زیبا و امکانات رفاهی بیش از حد و فراموش میکنند که کسب درآمد باید اولویت اصلی آنها باشد.
۴- خوش بین باشید اما برای بدترین وضعیت آماده شوید
هرگز نمیدانید هنگام شروع کار چه اتفاقی ممکن است رخ دهد، بنابراین بهتر است خود را برای بدترین وضعیت ممکن آماده کنید. کار قبلی خود را ترک نکنید و منبع اصلی درآمد خود را از بین نبرید تا اینکه کسب و کار شما بتواند آن درآمد را جایگزین کند. اندوخته نقدی خود را، چه شخصی و چه شغلی در یک حساب پس انداز اضطراری نگه دارید تا برای موقعیتهای خیلی بد آمادگی داشته باشید. متاسفانه، اغلب هنگامی که اصلا انتظار ندارید، اتفاق میافتند. به عنوان یک مدیر تازه کار، باید به فکر بازنشستگی خود هم باشید، بنابراین زمانی که شروع به درآمدزایی کردید، حتماً به فکر سرمایه گذاری باشید حتی اگر کوچک باشد و حتماً بازده سرمایهگذاری را در نظر بگیرید. سرمایه گذاری کم و کوچک بهتر از هیچ است.
۵- هر دقیقه از وقت شما ارزش پولی دارد
زمان پول است. هیچ چیز ارزش پولی بیشتری نسبت به وقت شما، ندارد. هر روز مقدار زیادی از خدا دریافت میکنید، بنابراین هنگامی که برنامه ها و وظایف روزانه خود را انجام میدهید، این نکته را در نظر داشته باشید هر ثانیه ای که شما صرف انجام کاری غیر مرتبط با کار خود می کنید، پول است که هدر میرود.
۶- روی خرید مشتری متمرکز شوید
بدون مشتری، هیچ شغلی نخواهید داشت. هرچه زودتر بدانید چگونه مشتری بیشتری بدست آورید، شانس بالاتری برای توسعه کسب و کارتان خواهید داشت. بعد از شناسایی کانالهای مختلف فروش، برای کاهش هزینهها بهینهتر کار کنید. امتحان کردن همه کانالهای فروش در ابتدا غیرممکن است، چه از نظر زمان مورد نیاز و چه از نظر هزینه. بنابراین بر روی سودآورترین فرصتها متمرکز شوید. وقتی بتوانید فرصتهای بیشتری ایجاد کنید، توانایی مالی برای جستجوی کانالهای دیگر را خواهید داشت.
۷- خیال خود را از هزینههای شخصی راحت کنید
اوایل کار انرژی بالایی دارید حتما به اندازه کافی از آن استفاده کنید ولی توجه داشته باشید که سخت کوشی و تعهد شما به شغلتان به تنهایی نمیتواند درآمدزا باشد و همه هزینههای شما را پوشش دهد. در پرداخت هزینههای شخصیتان دقت کافی را داشته باشید تا راحت تر و با استرس مالی کمتر بر کسب و کار خود تمرکز کنید. به خودتان کمی آسانتر بگیرید.
۸- اهداف مالی خود را مشخص کنید
به جای اینکه بگویید “هدفم این است که یک شرکت میلیاردی بسازم“ اهداف مالی خود را کاملاً قابل دستیابی و قابل اندازهگیری تعیین کنید. تعیین اهداف درآمدی ماهانه، هفتگی یا حتی روزانه باعث میشوند با انگیزه بیشتر در مسیر بمانید و اقدامات لازم را برای رشد مداوم انجام دهید. حتی میتوانید چند هدف را در طول مسیر و قبل از رسیدن به هدف نهایی مشخص کنید. دستیابی پشت سر هم به این اهداف کوچک اعتماد به نفس لازم را برای ادامه قدرتمندانه مسیر کارآفرینی به شما خواهد داد.
منبع: برگرفته از entrepreneur.com